Автор: admin
Публикувано на: 01.09.2009 17:26:40

Рейтинг:

Vision

Ако бъдещите модели на BMW наподобяват визията и имат ефективността на концепцията Vision EfficientDynamics, която ще краси щанда на компанията във Франкфурт, то баварците могат да са спокойни за своето бъдеще.

Ръководител на проекта е новият главен дизайнер на BMW Адриан ван Хойдонк, като идеята на целия екип е била да покаже насоката, в която ще се развиват моделите на компанията през следващите години.

Конструкцията на Vision EfficientDynamics е ултралека, благодарение на използваните композитни материали, а габаритите на автомобила са 4 600мм. дължина, 1 900мм. широчина и 1 240мм. височина. Вратите на концепцията се отварят пеперудообразно, а в интериора има място за четирима души.

BMW Vision EfficientDynamics използва хибридна задвижваща система, състояща се от 1.5-литров турбодизелов двигател и два електромотора. Агрегатът с вътрешно горене е с мощност 163к.с. и все още е в тестова фаза, като дебютът му ще е през 2011-та година заедно с новата 1-Series.

Двигателят е комбиниран със седемстепенна трансмисия с двоен съединител. Комбинираната мощност на трите агрегата достига 328к.с., а максималният им въртящ момент – 800Нм. Единият електрически мотор се използва за задвижване на предните колела, а другият - за задните.

Според BMW, Vision EfficientDynamics ускорява от 0-100км/ч. за 4.8сек., изразходва по-малко от 3л. на 100км. пробег и отделя 99гр/км. CO2 емисии, а максималната скорост е с ограничение на 250км/ч. Концепцията също така може да се движи само на електрическа енергия, като при това положение е напълно екологична и изминава 50км.

Комплектът батерии на автомобила има доста интересно разположение под централната конзола и тежи само 85кг. Те могат да се зареждат в стандартен контакт или в специално приспособена за целта станция, с напрежение 380 волта, където това отнема само 44 минути.

Както при всяка иновативна концепция, представяна от BMW, и при Vision EfficientDynamics е демонстрирана нова технология, разработена от баварците. Тя представлява система за регенериране на енергия от изпускателната система, която използва отдделяната топлината и служи за захранване на климатика и други системи в интериора.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg